Där konst och bakverk möts
 
 
 
 
 
Art_190612_0089.jpg
 
 

Art Bakery — bakverk, bröd och konst som berör.

 
 
 
Art_190612_0262.jpg
 
Art_190617_0123.jpg

Om oss

När doften av nybakt bröd och smörosande bakverk drar dig in från Regeringsgatan, då vet du att du hamnat på Art Bakery. Men det kan också varit något som fångat din blick som får dig att ta klivet in genom dörrarna till NK:s nya bageri och konditori. För här serverar vi inte bara gudomliga bakverk från stjärnkonditorn Frida Bäcke och bröd av högsta klass signerat Johan Sörberg. Vi låter dessutom väggarna fungera som ett levande galleri för intressanta konstprojekt. Du kan bokstavligen köpa konst medan du äter frukost eller lunch.

Välkommen till Art Bakery.

 
Art_190612_0058.jpg
 
 
Untitled-1.png

Förbeställ mat & bakverk

Har du inte möjlighet att komma till oss, kan smaken av Art Bakery komma till dig. Oavsett om du vill ge det högtidliga firandet extra glans, imponera på middagsgästerna eller bara vill lösa frukosten eller lunchmötet, gör vi allt med samma höga krav på smak och estetik som du kan förvänta dig när du besöker oss. Vi levererar till såväl privatpersoner som företag.

08-762 89 21
order@artbakery.se

Beställning för företagskunder

 
Art_190612_0124-copy.jpg
 

Konst

Med hjälp av konst vill vi ge besökaren en större helhetsupplevelse genom att låta olika konstnärer och gallerier ställa ut på Art Bakery. Att komma hit ska alltid bjuda på något nytt, oavsett om det är nya smak- eller konstupplevelser. Just nu och under en begränsad period framåt ställer Absolut Art ut sina konstverk hos Art Bakery.

Artwork: Absolut Art

 
Bobo-Wallmansson-A-moment-of-eternity-Wimbledon-1980-XL-3a-768x768.jpg
 
 
Johan-Sörberg-Art-bakery.jpg

Johan Sörberg

Johan Sörberg är ett av baksveriges allra mest kända ansikten, inte minst genom sin roll som domare i Hela Sverige bakar. Johan har dessutom deltagit i konditor-VM och varit coach för det svenska bagarlandslaget. Nu leder han arbetet i bageriet på Art Bakery och ser till att det bakas mängder av väldoftande bröd varje dag. Johan vill att den konstnärliga inriktningen på Art Bakery inte bara ska synas på väggarna, utan även i bröd och bakverk.

Art_190617_0195.jpg

Frida Bäcke

Några frågor till Frida Bäcke, konditor på Art Bakery
Med fem år som konditor i kocklandslaget, produktionsansvar på Magnus Johansson konditori och jobb på Kontrast i Oslo har Frida Bäcke ett cv som talar för sig självt. Vi tog pulsen på Frida med några korta frågor:

Vilket är det första bakverk du minns och vilket kan du inte vara utan idag?
Utan tvivel mormors plättar. Jag minns hur vi åt dem med hemkokt jordgubbssylt och socker från en särskild sockerskål. Idag har jag en stor kärlek till kanelbullar. En klassiker som alltid håller.

Vart reser du för att få inspiration?
Frankrike och framförallt då Paris, här finns än idag fantastiska ställen att besöka för inspiration och jag kan själv spendera timmar med att gå på olika konditorier och bagerier i staden.

Ser du några trender du tror kommer att prägla bakverken den närmsta tiden?
Jag tror att man kommer inspireras mycket utav design i färg och form, något vi gör på Art Bakery redan idag.

Smakmässigt kommer man fortsatt arbeta mycket med råvaror i säsong och kombinera våra svenska råvaror med andra länders kök, t ex de asiatiska.

Vad kännetecknar ett bakverk som kommer från Art Bakery?
När du äter ett bakverk från Art Bakery vill vi att du ska känna att det är genomtänk i allt ifrån smak till konsistens och design. Då har vi lyckats.

 
 
Art_190612_0234-2.jpg
 

Art Bakery är en del av NK och är beläget på gatunivå i NK Parkaden på Regeringsgatan 47

 
Art_190617_0243.jpg